Merken espressomachines

Diverse espressomachines merken

Aangezien koffie al jarenlang een van de meest populaire dranken ter wereld is, zijn er een groot aantal bekende merken die zich bezig houden met het ontwerpen en bouwen van de beste espresso machines. Met een dergelijk espresso apparaat van een goed merk kun je dagelijks genieten van het beste, zelfgemaakte kopje espresso. Er zijn een groot aantal merken op de markt, uiteraard in verschillende prijscategorieën. We hebben ze even op een rijtje gezet.

High-end: Jura

Het allerbekendste high-end koffiemachine merk is Jura, een Zwitsers merk. Een Jura Z6 Aluminium kost je bijna tweeëneenhalf duizend euro, een behoorlijke investering dus. Volgens echte koffiekenners is het apparaat een van de beste ter wereld, en dat zie je dus ook meteen terug in de prijs. Voor de gemiddelde koffiedrinker is een dergelijke apparaat zijn geld niet waard. Waarschijnlijk proef je het verschil niet eens. Alleen de échte kenners kunnen zoiets waarderen. Uiteraard zijn er ook iets voordeligere espressomachines van het merk Jura. Deze zijn iets vriendelijker voor de portemonnee en beslist een overweging waard wanneer je op zoek bent naar een écht espressomachine merk.

De'Longhi, Miele, Siemens

De'Longhi is een merk dat zich nog redelijk prominent in de markt zet als koffiemachine merk. De andere twee, Miele en Siemens, zijn je wellicht bekender door overige apparaten die ze aanbieden. Denk hierbij aan wasmachines en andere huishoudelijke apparatuur. Dit betekent niet dat de kwaliteit hier onder lijdt, maar het betekent wel dat ze hun kennis en kunde moeten verdelen over een hoop andere producten. Liefhebbers zullen dus eerder voor een Jura gaan.

Cup apparaten

Cup apparaten klassificeren als relatief budget merk qua aanschaf van het apparaat, maar zodra je de cups moet kopen, ben je een stuk duurder uit dan met reguliere bonen. Wanneer je een budget cup apparaat zoekt, dan kun je het beste kiezen voor Dolce Gusto. Een prima apparaat, maar zonder luxe uitstraling. Voor de wat luxere cups, ook qua melanges, smaken en kwaliteit bonen, kun je het beste uitwijken naar Nespresso.

Terug naar overzicht